111 jaar SIXT. 111 jaar traditie.
Afwijkende inleverlocatie
Ophaaldatum
Inleverdatum
Luchthaven, stad of adres
Help Center
Hulp bij reserveringen, het ophalen van de auto, noodgevallen en meer.

Hoe laad ik een elektrische auto op?

Opladen is eenvoudig, volg simpelweg deze stappen

Langzaam opladen bij een openbaar station met een type 2 kabel

• Parkeer het voertuig in de buurt van het oplaadpunt en sluit de type 2-kabel aan op de oplaadpoort van het voertuig. Bij sommige oplaadpunten moet u eerst uw RFID-kaart gebruiken om de kabel op het oplaadstation aan te sluiten.
  • Gebruik een RFID-kaart om het opladen te activeren. Bij de meeste laadpunten kunt u de laadsessie ook starten en stoppen met de Shell Recharge app.
  • Controleer de laadstatus op het display van het voertuig, de App of het scherm van het laadstation.
  • Wacht tot de accu is opgeladen. Om de laadsessie te beëindigen, deactiveert u deze op dezelfde manier als het activeren. Als u hebt geactiveerd met een RFID-kaart, gebruik dan dezelfde kaart om te deactiveren.
  • Koppel de kabel los en rij veilig weg. Als de kabel aan de auto vastzit, probeer dan de auto te ontgrendelen met de sleutel en verwijder vervolgens de kabel.

Opmerking: De exacte procedure kan variëren afhankelijk van het laadstation en het voertuigmodel.

Snelladen bij een openbaar station

• Parkeer het voertuig in de buurt van het laadstation en zorg ervoor dat het correct is geplaatst.
  • Plaats uw RFID/laadkaart bij de lezer om het opladen te starten. Bij sommige laders moet u eerst uw auto aansluiten en vervolgens "start" selecteren op het touchscreen voordat u uw kaart scant. Zie voor verdere instructies het display op de lader. Bij sommige oplaadpunten kunt u de oplaadsessie ook starten en stoppen met de Shell Recharge app.
  • Bevestig de stekker aan uw auto. Zorg ervoor dat de stekker goed in de auto zit en houd hem 20-30 seconden stevig vast totdat hij vastklikt. Wanneer het laadstation wordt geactiveerd en het scherm een actieve laadsessie begint weer te geven, kunt u de stekker loslaten.
  • Na authenticatie wordt de stekker vergrendeld en begint het opladen na enkele seconden automatisch.
  • Wanneer u de gewenste laadtoestand hebt bereikt, kunt u de laadsessie stoppen op het scherm van het laadpunt of door uw RFID-kaart op de lezer te plaatsen. Verwijder vervolgens de stekker uit de auto en hang hem weer op. Als u de app hebt gebruikt om uw oplaadsessie te starten, gebruik dan ook de app om deze te stoppen.

Opmerking: De exacte procedure kan variëren afhankelijk van het laadstation en het voertuigmodel.