111 jaar SIXT. 111 jaar traditie.
Afwijkende inleverlocatie
Ophaaldatum
Inleverdatum
Luchthaven, stad of adres
Help Center
Hulp bij reserveringen, het ophalen van de auto, noodgevallen en meer.

Wat bepaalt de laadsnelheid?

Verschillende factoren bepalen de maximale laadsnelheid.


Het vermogen dat het oplaadpunt kan leveren  

Als het vermogen van een lader 50 kW is en het voertuig maximaal 150 kW kan ontvangen, wordt de laadsnelheid beperkt tot 50 kW.  


Het vermogen dat het voertuig kan ontvangen  

Als het vermogen van een lader 350 kW is en het voertuig maximaal 150 kW kan ontvangen, wordt de laadsnelheid beperkt tot 150 kW.  


De ladingstoestand van de batterij  

De laadtoestand bij het starten van het laden is van invloed op de snelheid van het snelladen. De laadsnelheid neemt af naarmate de accu zijn volledige capaciteit nadert. Als de accu bijna leeg is, is de laadsnelheid hoog, maar naarmate de accu een hoger laadniveau bereikt, neemt de laadsnelheid af om schade aan de accu te voorkomen en de levensduur te verlengen.  


De temperatuur van de batterij  

Als de batterij koud is op het moment van opladen, kan het opladen eerst langzamer gaan voordat de batterij de optimale temperatuur bereikt. Sommige fabrikanten hebben hun voertuigen geprogrammeerd om hun accu's voor te verwarmen wanneer u naar een snellader navigeert. Zo kan het voertuig de laadsessie beginnen met een optimale accutemperatuur, wat resulteert in snellere laadsessies. De voorverwarmingsfunctie werkt alleen wanneer u in het navigatiesysteem van het voertuig een specifieke snellader als bestemming kiest.